ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ι. Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ A.Ε. - Ποτοποιϊα ΚΡΙΝΟΣ - Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ι. Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ A.Ε.

Δεκαετία του '70

Το 1971 η επιχείρηση μετατρέπεται σε «Ι.Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ ΟΕ», αφού αναλαμβάνει τα ηνία της ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο τιμόνι της.

Με σπουδές στον τομέα της χημείας και της μηχανολογίας και έπειτα από συχνές επισκέψεις στο εξωτερικό αποφασίζει να φέρει τα πρώτα εξελιγμένα μηχανήματα στον κλάδο της εμφιάλωσης από την Γερμανία δαπανώντας ένα μεγάλο για την εποχή ποσό ενώ έρχεται σε διαφωνία με τον πατέρα του. Ο μπάρμπα-Γιάννης διακρίνοντας το ζήλο του γιού του, αποφασίζει να τον στηρίξει. Έτσι φτάνει στο Αίγιο η πρώτη αυτοματοποιημένη γραμμή εμφιάλωσης αναψυκτικών που περιλαμβάνει ένα πλυντήριο επιστρεφόμενων φιαλών μήκους 15 μέτρων!

Στον κλάδο των αναψυκτικών και της ποτοποιίας αγοράζονται καινούρια μηχανήματα από το εξωτερικό και η παραγωγή αναβαθμίζεται από χειροκίνητη σε βιομηχανική. Οι γραμμές καθώς και οι εγκαταστάσεις εκσυγχρονίζονται πλήρως σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής.
Οι πωλήσεις επιδεικνύουν σταθερή άνοδο και ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος αναπτύσσει μεγάλη εμπορική και κοινωνική δράση. Τα αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ» γίνονται γνωστά σε όλη την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Το 1973 ένας νέος κλάδος εισάγεται στην επιχείρηση, η εμφιάλωση νερού. Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος στα ταξίδια του στο εξωτερικό ανακαλύπτει την καινούρια τάση για το εμφιαλωμένο νερό και αποφασίζει να το εντάξει στην γκάμα των προϊόντων της «ΚΡΙΝΟΣ». Ανακαλύπτει ότι το νερό της περιοχής Ροδοδάφνης δεν συμβάλλει μόνο στην ποιότητα των αναψυκτικών αλλά μπορεί και να εμφιαλωθεί μόνο του, καθώς τα συστατικά του το αναδεικνύουν σε υψηλής ποιότητας νερό.

Καινούριες γραμμές παραγωγής αγοράζονται και η «ΚΡΙΝΟΣ» είναι η πρώτη εταιρεία εμφιάλωσης νερού εκτός της περιοχής του Λουτρακίου.

Η "ΚΡΙΝΟΣ"
προχωρά σε αύξηση προσωπικού φτάνοντας τα 30 άτομα καθώς το ενδιαφέρον της εταιρείας στρέφεται προς τις εξαγωγές εμφιαλωμένου νερού σε Αυστραλία, Ρωσία, Μέση Ανατολή κ.ά. Αντίθετα, η Ελληνική αγορά αντιμετωπίζει με δυσπιστία και δισταγμό «το νερό μέσα στο μπουκάλι», όπως έλεγαν οι έμποροι εκείνη την εποχή.

Η εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» πρώτη εισήγαγε την συσκευσία 0.5lt. στην Ελληνική αγορά επηρεασμένη από τις ανάγκες των καταναλωτών στο εξωτερικό.


Δεκαετία 40 - Δεκαετία 50 - Δεκαετία 60 - Δεκαετία 70 - Δεκαετία 80 - Δεκαετία 90

 
Ακολουθήστε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter